Operátor SwissMediaCast: 37 nových DAB+ vysílačů pro Švýcarsko v roce 2018

4. leden 2019

Telekomunikační firma bude v letošním roce pracovat zejména na rozšiřování pokrytí multiplexem SMC D-CH 03 a konstatuje, že Švýcarsko je na přechod z analogového vysílání dobře připraveno.

V roce 2018 pokračoval švýcarský operátor SwissMediaCast (SMC) ve významných investicích do rozšiřování pozemního digitálního vysílání DAB+. Vyplývá to z jeho výroční bilance, kterou zveřejnil prostřednictvím tiskové zprávy. V loňském roce telekomunikační firma zprovoznila 37 nových vysílačů multiplexu SMC D-CH 02 pro německy hovořící regiony Švýcarska a SMC D-CH 03 pro oblasti Nordschweiz, Ostschweiz, Bern-Freiburg a Oberwallis. 

V současné době lze říci, že budování rozhlasového multiplexu SMC D-CH 02 je v podstatě dokončeno. Zbývá dokrýt ještě několik problematických oblastí. V letošním roce bude pokračovat zejména výstavba vysílačů pro multiplex SMC D-CH 03, jejíž ukončení je taktéž naplánováno na letošní rok. Operátor konstatuje, že Švýcarsko je na vypnutí analogového vysílání VKV v následujících letech dobře připraven a je jedním z lídrů v oblasti DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související