Operátor Teleko digital plánuje na odpoledne odstávky DAB+ v Praze a Olomouci

4. říjen 2019

V Praze mohou naladit majitelé digitálních rádií jako náhradu signál ze Žižkova, v Olomouci se prozatím z jiné kóty nevysílá. I zde však bude do konce roku spuštěn multiplex ČRo DAB+.

Příbramská společnost Teleko digital naplánovala na dnešní odpoledne odstávku svých vysílačů v Praze a Olomouci. Firma o tom informovala na svém webu. Obě výluky mají probíhat mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou, nutně to ale neznamená, že majitelé digitálních rádií budou celých 180 minut bez signálu této sítě. V reálu takové údržbové přestávky probíhají desítky minut, přesný nebude tak pravděpodobně ani čas jejich zahájení.

V Praze vysílá Teleko digital ze Strahovského stadionu, v Olomouci z výškové budovy nedaleko Hlavního nádraží. Na území hlavního města mohou posluchači už několik let ladit Český rozhlas z multiplexu ČRo DAB+, který je šířen ze Žižkova výkonem 20 kW. Reálně se tak může výpadek týkat zejména stanic Proglas, Pigi Rádio, Samson a DAB plus TOP 40. V Olomouci prozatím vysílá digitálně pouze Teleko, ještě do konce letošního roku zde však bude spuštěna i síť Českého rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související