Operátor Teleko dnes vypne na čtvrt hodiny všechny své DAB vysílače

7. září 2016

Teleko je vedle RTI cz a Českých Radiokomunikací jedním ze tří operátorů, kteří u nás provozují rozhlasové vysílače sloužící pro šíření signálu DAB+.

Všechny rozhlasové vysílače sloužící pro šíření digitálního rádia DAB+ dnes vypne na čtvrt hodiny telekomunikační firma Teleko. Informaci sdělil Českému rozhlasu přímo ředitel operátora Tomáš Řapek. „Oznamujeme Vám, že dne 7. září 2016 v době od 10:00 do 10:15 dojde k nutné odstávce DAB multiplexu TELEKO na všech vysílačích. Důvodem přerušení vysílání bude SW oprava a aktualizace systému DAB Cloud Multiplexeru,“ konstatoval Řapek.

Teleko je vedle RTI cz a Českých Radiokomunikací jedním ze tří operátorů, kteří u nás provozují rozhlasové vysílače sloužící pro šíření signálu DAB+. Fungují konkrétně v Praze (Strahov), Příbrami, Brně, na Lysé hoře a Černé hoře (východní Čechy), a v Liberci a na Milešovce. V DAB multiplexu operátora jsou šířeny i stanice Českého rozhlasu, konkrétně Radiožurnál, Dvojka, Plus, Wave, Jazz, D-dur, Junior, Vltava, Retro a Sport. Nabídku pak dále doplňují programy DAB Plus Top 40, Proglas, Samson a SeeJay Radio.

autor: lukpo
Spustit audio