Operátor Telly s aplikací pro chytré televizory značky LG

18. prosinec 2020

Nová aplikace v televizorech LG umožňuje zákazníkům služby Telly sledovat živé vysílání, přehrávat pořady zpětně nebo si je ukládat do nahrávek. Doposud měla Telly svou aplikaci například v televizorech Samsung nebo multimediálním centru Apple TV.

Operátor Telly uvolnil do veřejného režimu vlastní aplikaci pro televizory jihokorejské společnosti LG. Jejím vývojářem je tradičně společnost 4NET.TV, takže grafickým zpracováním a způsobem ovládání je podobná i této službě pro jiná zařízení, televizory značky Samsung nebo aplikaci Android TV a Apple TV. Aplikace v době publikování článků nebyla publikována mezi Novinkami, ale bylo ji nutné manuálně vyhledat. Datum zveřejnění aplikace byla stanoveno na pátek 18. prosince, tedy právě dnešní den.

Aplikace je dostupná pro všechny modelové řady s operačním systémem WebOS 1.0 a vyšším, tedy pro televize vyrobené v roce 2014 a později. Má přehledné uživatelské rozhraní sjednocené s posledními aktualizacemi aplikací pro Samsung, Android TV nebo set-top boxy Arris. Podporuje také pohybové TV ovladače LG Magic remote.

V současné době mohou zákazníci Telly v televizorech LG přehrávat zpětně pořady, a to jak prostřednictvím elektronického programového průvodce (EPG), tak na časové liště, takzvaný timeshift. Zvolený pořad si je možné uložit také do nahrávek. Jak již operátor medializoval, před Vánocemi byl objem datového prostoru zvýšen z dosavadních třiceti na rovných sto hodin. Poslední položkou, která je po Programu a Nahrávkách v aplikaci k dispozici, je Hledání.

„Spuštění aplikace pro LG je dalším krokem ke zjednodušení a zlepšení uživatelského zážitku při sledování naší televize. Zároveň tím zpřístupňujeme naši službu více zákazníkům“, uvedl Vladimír Rusnák, ředitel pro strategii Telly. Služba je nyní dostupná na drtivé většině chytrých televizí, které jsou na českém trhu k dostání. „Vývojem aplikace jsme strávili řadu měsíců a velmi nás těší, že jsme ji stihli vydat ještě v předvánočním období. Navíc v předstihu před většinou našich konkurentů.“ dodal Rusnák.

autor: lukpo
Spustit audio

Související