Operátor Vodafone realizoval další krok k převzetí kabelové společnosti UPC

27. červen 2019

Na českém trhu postupně dochází ke konsolidaci, kterou potvrzuje i avizované převzetí majitele Skylinku francouzskou skupinou Canal+. Původní lucemburský majitel již koupil satelitní službu freeSAT.

Společnost Vodafone Czech Republic realizovala další z kroků, který naznačuje blížící se převzetí kabelové firmy UPC Česká republika od původního majitele, doposud největšího poskytovatele televizních a širokopásmových služeb Liberty Global. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) zaregistrovala právě Vodafone jako provozovatele převzatého rozhlasového a televizního vysílání šířeného prostřednictvím zvláštních přenosových systémů, tedy přes internet, a zároveň kabelových systémů. V tomto směru jsou pochopitelně myšleny rozvody, které doposud využívá společnost UPC.

Vodafone si registruje část programové nabídky, v níž figuruje mimo jiné Česká televize, kanály Primy, Novy, skupiny Barrandov a řady dalších. Součástí jsou pochopitelně i stanice Českého rozhlasu včetně regionálních okruhů. Převzetí největší kabelové firmy na trhu telekomunikačním gigantem je jednou z nejočekávanějších mediálních událostí. Vývoj posledních měsíců naznačuje, že dochází postupně ke konsolidaci. Vzorovým příkladem je akvizice satelitní služby freeSAT společností M7 Group (Skylink), kterou převezme francouzský Canal+. Dlouhodobě se hovoří o prodeji operátora Digi TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související