Ostravská Regionální síť 2 přešla na vysílání ve vysokém rozlišení, nabízí čtyři programy

8. srpen 2018

Podle jednatele společnosti Local TV Plus Oldřicha Burgera je použito kódování MPEG-4/AVC a datový tok přibližně 2 Mbps, rozlišení odpovídá formátu HD Ready, tedy 720p.

Provozovatel Regionální sítě 2, která ve standardu DVB-T funguje v Klimkovicích u Ostravy, začal před několika týdny programy v tomto multiplexu vysílat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Součástí nabídky jsou stanice LTV Plus, Mňam TV, Mňau TV a Rebel 2 Slušnej kanál. V HD kvalitě byla k dispozici nejprve pouze stanice LTV Plus, která je k dispozici také v Hrabyni a Malé Morávce, později se k ní přidaly i kanály společnosti S&P Broadcasting.

Podle jednatele společnosti Local TV Plus Oldřicha Burgera je použito kódování MPEG-4/AVC a datový tok přibližně 2 Mbps, rozlišení odpovídá formátu HD Ready, tedy 720p. LTV Plus v posledních týdnech začala testovat i živé vysílání a snaží se být tak pro diváky atraktivnější. Podle Burgera má za sebou například přímý přenos golfového utkání. Regionální síť 2 funguje z vysílačů s nízkým výkonem, největší sílu má klímkovické stanoviště s jedním kilowattem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související