Ostravská televize LTV Plus přejde pod Radima Pařízka, tamní Regionální síť 2 skončí

8. říjen 2019

Vypnutí lokálního multiplexu souvisí s plánem ČTÚ ukončit působení regionálních DVB-T sítí začátkem ledna 2020. Provozovatel klimkovické lokální televize si navíc stěžuje na rušení LTV Plus, které podle něho souvisí s budováním LTE vysílačů.

Regionální vysílání v Moravskoslezském kraji čeká několik novinek. Svůj provoz ukončí se závěrem roku 2019 klimkovický DVB-T multiplex, jehož provozovatelem je majitel lokální televize LTV Plus, společnost B Plus TV. V blízké době je naplánováno ukončení šíření tematických stanic Hobby TV a Mňam TV, samotná LTV Plus pak bude ještě několik týdnů v distribuci pokračovat. Nové útočiště našla na Ostravsku lokální klimkovická televize v Přechodové síti 13 společnosti Digital Broadcasting, kterou vlastní ostravský podnikatel Radim Pařízek.

„Vzhledem k tomu, že Český telekomunikační úřad už nám neprodloužil platnost oprávnění pro naši DVB-T síť, nezbylo nám tedy nic jiného, než se obrátit na pana Pařízka. Ten naši nabídku rád přijal a projekt by měla mít na starosti jeho dcera. Vysílání LTV Plus tak nekončí,“ uvedl pro portál Digitální rádio Oldřich Burger, jednatel společnosti Local TV Plus, a doplnil: „Toto vysílání děláme bez pár měsíců 30 let a lidé si na něho zvykli, takže má smysl v něm pokračovat.“

Podle Burgera navíc fungování DVB-T multiplexu v současné době komplikuje výstavba LTE vysílačů, protože tato terestrická síť funguje na 59. kanálu, tedy téměř na samotném konci aktuálně využívaného televizního pásma. „Klesl nám počet diváků asi o dvě třetiny, protože mají problémy s příjmem našeho vysílání,“ postěžoval si dosavadní majitel lokální televize LTV Plus. Vypnutí regionálních DVB-T multiplexů je naplánováno na začátek ledna 2020. Pokud však některé kanály nebudou potřeba pro jiné účely, není vyloučeno, že sítě budou moci pokračovat ve svém fungování i po tomto datu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související