Ostravský Polar chystá novinky na poli HbbTV, připravuje „druhý kanál“

12. září 2019

Polar 2 bude doplňovat vysílání hlavního programu. Objevit se tu mají příspěvky, které se nedostanou do vysílání, případně materiály od partnerů. Polar řeší, zdali by na takový program potřeboval speciální licenci.

Ostravská televize Polar, která jako jedna z mála regionálních stanic v České republice využívá aplikací na bázi virtuálního červeného tlačítka, tedy technologii HbbTV, představila v uplynulých dvou týdnech na této platformě několik novinek. Došlo zejména ke kompletní proměně portálu, který v rámci HbbTV Polar nabízí. Aktivní jsou zde prozatím položky Zprávy a Archiv pořadů, v horizontu několika týdnů je mají doplnit tipy na to, kam vyrazit a nabídka volných pracovních míst.

HbbTV portál ostravské televize Polar

Na první pohled upoutá návštěvníka inovovaného portálu také informace o tom, že v přípravě je vysílání programu Polar 2. Jaroslav Korytář, jednatel společnosti Polar televize Ostrava, ovšem mírní nadšení případných zájemců o spuštění plnohodnotného televizního kanálu. „Nepůjde o regulérní program, ale jakýsi doplněk k našemu vysílání, který bude dostupný pouze přes HbbTV,“ uvedl Korytář. Polar 2 má nabídnout obsah, který se do vysílání nevejde, případně materiály od partnerů apod. Provozovatel v současné době řeší, zdali na tuto službu potřebuje od vysílací rady zvláštní licenci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související