PantronX Titus II DRM: První „virtuální“ přijímač pro digitální rozhlas DRM

14. říjen 2016

Přijímač prozatím není v prodeji, nicméně jeho cena by se měla pohybovat v přepočtu pod dvěma a půl tisíce korunami a uvedení do prodeje se očekává v prvním kvartálu 2017.

Uživatelé digitálních rozhlasových přijímačů pro DAB, případně DRM, byli doposud zvyklí, že tato zařízení měla klasickou podobu – ovládací tlačítka, stupnici, teleskopickou anténu – případně další náležitosti, které takové zařízení charakterizují a spadají tak do kategorie, jíž bychom mohli zjednodušeně označit jako tranzistoráky. V tomto směru se novinka „PantronX Titus II DRM“ zcela vymyká normálu. Jde o přijímač, který má místo většiny náležitostí dotykový displej a spadá do kategorie SDR.

Jak uvedl web The SWLing Post, vůbec poprvé se bylo možné s tímto přijímačem seznámit letos na Floridě od 22. do 26. srpna, kdy na něm byl realizován příjem stanice Radio Vaticana. Přijímač prozatím není v prodeji, nicméně jeho cena by se měla pohybovat podle webu drmna.info v přepočtu pod dvěma a půl tisíce korunami a uvedení do prodeje se očekává v prvním kvartálu příštího roku. Zkušenosti s tímto přijímačem jsou v tuto chvíli logicky prakticky nulové, nicméně video na YouTube kanálu drmdigitalradio ukazuje zařízení v praxi a k dispozici by měla být možnost poslechu středních a krátkých vln v analogu i digitálu a také klasického VKV/FM rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio