Piktogram k vypnutí DVB-T překvapil i klienty největšího kabelového operátora UPC

4. listopad 2019

Zdrojovým signálem pro DVB-T multiplex UPC je právě terestrická síť České televize, kterou čeká v Praze vypnutí na konci tohoto měsíce. Klasické nabídky digitální televize se tato skutečnost nijak nedotknula.

Zákazníkům největšího kabelového operátora na trhu, společnosti UPC Česká republika, se ve vysílání České televize objevil nečekaně piktogram, který upozorňuje na blížící se vypínání těchto programů v pozemní digitální distribuci DVB-T. Grafická značka byla šířena v době psaní tohoto textu na všech kanálech veřejnoprávního média ve standardním rozlišení, které jsou dostupné v terestrickém multiplexu, jež si skládá sám operátor.

Tato skutečnost ukazuje na jediné – největší kabelový operátor přebírá pro své DVB-T multiplexy dané programy právě z pozemního vysílání, které bude vypnuto na kótách Praha – Žižkov a Praha – Cukrák již 27. listopadu. Na tuto kuriozitu upozornil portál Digitální rádio jeho dlouholetý spolupracovník Pavel Bárta, moderátor pátečního večerního bloku stanice Color Music Radio. Nabídka digitální televize UPC tento piktogram u kanálu ČT neobsahuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související