Česká televize nasadila do vysílání varovný piktogram, upozorňuje na blížící se konec DVB-T

2. listopad 2019

Aktuálně je tento prvek nasazen na vysílače Praha – Žižkov a Cukrák. Kromě nich na piktogram mohou narazit například také diváci v Berouně, Příbrami nebo Zbirohu.

Česká televize nasadila od listopadu jako trvalou součást svého vysílání varovný piktogram umístěný do pravé horní části obrazovky. Tento prvek je k dispozici všude tam, kde diváci přijdou o pozemní digitální signál DVB-T. 27. listopadu bude ukončeno šíření multiplexu 1 České televize z vysílačů Praha – Žižkov, Praha - Cukrák a řady dalších dokrývačů. Jejich kompletní seznam najdete v tabulce jako součást prezentace, kterou připojujeme níže.

K přechodu na nový vysílací standard dochází na základě rozhodnutí vlády a mezinárodních dohod. Česká televize a všechny ostatní tuzemské televize musí proto postupně přeladit své stávající pozemní vysílání ve standardu DVB-T a dále vysílat jen v novém standardu DVB-T2. Tato změna se týká všech, kteří přijímají televizní signál pomocí klasické pokojové nebo venkovní antény, případně společné televizní antény a dosud na nový formát nepřešli.

autor: lukpo

Související