Placené kanály Nova Sport slaví desáté narozeniny speciální grafikou i vzpomínkami pamětníků

4. říjen 2018

Na Galaxii Sport, a později i Nově Sport působila řada zkušených manažerů, mezi kterými je možné jmenovat Jiřího Hojgra i stávajícího šéfa O2TV Sport Marka Kindernaye.

Placený kanál Nova Sport slaví deset let na českém trhu. Stanice odstartovala 4. října 2008, za několik let ji doplnil druhý program a došlo k rozdělení na Nova Sport 1 a Nova Sport 2. V pozici ředitele Novy Sport byl tehdy Marek Kindernay, stávající šéf placených kanálů O2TV Sport. Placený kanál vznikl původně jako Galaxie Sport začátkem roku 2002 a jejím šéfem byl Jiří Hojgr, zkušený dlouholetý manažer, který řídil také Sport 5. Stanice v prvních letech nepůsobila v Praze, ale Hradci Králové, později ji koupila Nova a následně zařadila pod své značky.

„Stanice Nova Sport si pro své diváky k desátým narozeninám přichystala nejen tradiční vysílání exkluzivních sportovních přenosů, ale také speciální pořady shrnující desetiletou existenci. Diváci se tak budou moci ohlédnout, jak to vypadalo na počátcích vzniku stanice, ale také si vyslechnout výpovědi pamětníků. Na obou stanicích bude odvysíláno také speciální self promo,“ uvedla mluvčí Novy Jana Ondrejechová. Nova Sport je držitelem vysílacích práv pro Wimbledon, MotoGP, NHL, NBA, UFC nebo nejlepší světové turnaje šipek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související