Plzeňskou Regionální síť 17 opustily stanice Mňau TV a Hobby TV, v multiplexu zůstávají dva programy

1. červenec 2019

Provozovatel multiplexu po rozhodnutí regulátora nedávno přelaďoval síť na nový kanál. Majitel Hobby TV a Mňau TV vyřazení programů na Facebooku vůbec nezmiňuje.

Plzeňskou Regionální síť 17 (RS17), která funguje ve standardu DVB-T, opustily k 30. červnu dva tematické kanály. Jedná se konkrétně o stanice Mňau TV a Hobby TV, za nimiž stojí společnost S&P Broadcasting. Provozovatel multiplexu, západočeská firma RTI cz, o tomto kroku informovala na sociálních sítích Facebook a Twitter. Samotný provozovatel obou programů se o něm na komunikačních kanálech s diváky vůbec nezmiňuje. Na Facebooku má naopak doposud připnutou informaci o přeladění RS17 na jiný kanál.

Regionální síť 17 získala nedávno od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) povolení pro další fungování, tedy do začátku roku 2020. Provozovatel však musel multiplex přeladit z dosavadního kanálu 37 na kanál 27. Po odchodu Mňau TV a Hobby TV zůstávají v multiplexu pouze dva televizní programy – Plzeň TV a Mňam TV. Portál Digitální rádio se snažil zjistit od provozovatele tematických stanic, zdali chystá změny i v dalších regionech republiky, snaha o kontakt ale bohužel nebyla úspěšná. V Praze pokračuje distribuce beze změny v Regionální síti 6.

autor: lukpo
Spustit audio

Související