Po satelitu přerušila TV Regina distribuci i v pozemním vysílání

9. prosinec 2016

Spolu s přerušením distribuce zmíněné stanice byla odpojena také informační obrazovka po televizi Harmonie. Ta již v DVB-T nevysílá zhruba tři čtvrtě roku.

Od 8. prosince není možné sledovat stanici TV Regina ani na klasickou terestrickou anténu. K přerušení distribuce v rámci Regionální sítě 4 společnosti Prague Digital, která šíří svůj signál z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh, došlo necelé dva měsíce poté, co se kanál odmlčel na družici Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně. Od října už není TV Regina dostupná ani v plzeňském regionálním multiplexu, kde byl její signál přebírán ze satelitu.

Petr Formánek, jednatel společnosti Prague Digital TV, nechtěl přerušení distribuce v Regionální síti 4 komentovat. Podle informací webu Digitální rádio jsou za tímto krokem opět finanční důvody majitele televize. Naše redakce se snažila získat vyjádření přímo od šéfa stanice Jana Saavedry, ten ale nezvedal svůj mobilní telefon. V době přerušení distribuce signálu na satelitu omlouval tuto situaci technickým problémem, který měl být v horizontu několika dnů odstraněn. Jak si lze odvodit z webových stránek televize, díky jejímu odpojení na obou platformách v tuto chvíli Regina vůbec nevysílá.

autor: lukpo
Spustit audio