Podnikatel Pařízek dostal zelenou pro rozšíření svého portfolia a informační kanál věnovaný DVB-T2

17. říjen 2019

Radim Pařízek přebírá se svou dcerou Nikolou lokální klimkovickou stanici LTV Plus, kterou přesouvá do přechodového televizního DVB-T multiplexu 13. K této technologii zároveň plánuje ještě v říjnu spustit vlastní informační kanál.

Podnikatel Radim Pařízek dostal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) souhlas s převzetím lokální klimkovické stanice LTV Plus. Regulátor o tom informoval prostřednictvím tiskové zprávy. Pařízek bude firmu Local TV Plus provozovat prostřednictvím své společnosti R-Stump. V ní je předsedou představenstva sám ostravský podnikatel, v pozici jednoho ze dvou členů figuruje jeho dcera Nikola. Televize LTV Plus přechází na Ostravsku do Přechodové sítě 13, jejímž provozovatelem je Pařízková firma Digital Broadcasting.

Úspěšný mediální matador uspěl na vysílací radě hned dvakrát. Kromě přepisu stoprocentního podílu Local TV Plus na svou firmu, získal také povolení pro spuštění tematického kanálu „Televize přes anténu“. Program bude podobně jako stanice „Nalaďte se na DVB-T2“ Českých Radiokomunikací informovat diváky o přechodu na nový televizní standard. Stanice má být k dispozici divákům prostřednictvím celoplošné Regionální sítě 7. Pařízek nedávno informoval o tom, že program plánuje spustit ještě tento měsíc.

autor: lukpo
Spustit audio

Související