Polská televize Tele 5 součástí tamního DVB-T multiplexu L4

25. červenec 2018

Lokální multiplex L4 je šířen z vysílačů Swidnica – Komin a Wroclaw – Sky Tower s výkonem jeden, respektive dva kilowatty. Dosah sítě na české území bude minimální.

V rámci polského lokálního DVB-T multiplexu L4, který funguje v tamních městech Swidnica a Wroclaw, začala vysílat plnoformátová televize Tele 5. V současné době je tak v této terestrické síti šířeno sedm programů. Kromě Tele 5 se jedná konkrétně o Stars.TV, Vox Music TV, 4fun.tv, TVN HD, Mango 24 a Polsat HD. Programy jsou k dispozici v režimu free-to-air, takže pro jejich sledování není nutná dekódovací karta, případně CI modul žádné placené služby.

Lokální multiplex L4 je šířen z vysílačů Swidnica – Komin a Wroclaw – Sky Tower s výkonem jeden, respektive dva kilowatty. V obou případech je použit kanál 24 (kmitočet 498 MHz) a horizontální polarizace. Přesah DVB-T multiplexu na území Čech bude minimální, s jeho zachycením se dá počítat maximálně v případě zlepšených troposférických podmínek. Překážkou je zejména právě nízký vyzářený výkon v obou lokalitách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související