Polská veřejnoprávní televize spouští dětský internetový kanál TVP ABC 2

15. únor 2022

Vysílání dětského veřejnoprávního kanálu Polské televize doplní od dnešního dne nový internetový program TVP ABC 2. Nejmenší diváci se mohou těšit na kreslené filmy a programy vybrané speciálně pro tuto cílovou skupinu. Spuštěním „dvojky“ TVP ABC vychází naši severní sousedé trendu mladé generace v konzumování obsahu online.

TVP ABC 2 má být stejně jako hlavní kanál bezpečným přístavem pro dětského diváka. Stanice bude tedy obsahovat nezávadný obsah pro nejmenší, který nemůže narušit jejich vývoj. Mezi formáty, které se zde objeví, je možné jmenovat například Kid Lucky, seriál, jenž bude vyprávět dětské příběhy slavného kovboje Lucky Luka, nebo oblíbené formáty Clifford – velký červený pes a Maks a Ruby o králičích sourozencích.

Vzhledem k tomu, že TVP ABC 2 bude čistě internetovým kanálem, diváci ho budou moci sledovat online například na adrese bajkowakraina.tvp.pl, s jeho zpřístupněním se dá počítat také v aplikaci TVP Stream, případně prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, tedy službě HbbTV. Česká televize podobným způsobem nabízela divákům například stanici ČT24 Plus, která přinášela zpravodajský obsah, pro který nebyl prostor v lineárním vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio

Související