Polská TVP následuje Českou televizi, v posledních měsících výrazně posiluje online obsah

11. únor 2022

Nejen manažeři České televize, ale i jejich kolegové v sousedním Polsku jsou si velice dobře vědomi toho, jak důležité jsou nyní investice také do online prostředí, aby veřejnoprávní média nevyklidila pole globálním hráčům, jako jsou Netflix, Disney+ nebo HBO Max. Polská televize připravuje novou online službu TVP GO.

Veřejnoprávní televize v Polsku má podle informací portálu Wirtualnemedia.pl spustit svou novou videotéku ještě v prvním kvartálu letošního roku. Registrováno má u patentového úřadu už její logo. V tuto chvíli provozuje Polská televize svůj obsah na dvou online platformách – TVP VOD a TVP Stream. Druhou z nich mohou využívat zájemci například také prostřednictvím televizorů v prostředí červeného tlačítka – technologie HbbTV.

TVP GO má zcela logicky zastřešit obsah obou dosavadních online služeb. Nová videotéka by měla nabídnout jak možnost sledování pořadů z archivu, tak i živě streamované vysílání. K dispozici mají být i tzv. povinně šířené programy komerčních vysílatelů, tedy TVN, Polsat, TV Puls a TV4. Podobně jako iVysílání České televize má být i TVP GO uživatelům k dispozici zdarma, bude však nutné přihlášení, pravděpodobně z důvodů personalizace.

Pro Českou televizi je role iVysílání v průběhu letošního jara klíčová. „Právě iVysílání je totiž platforma, která nám otevírá prostor k tomu, abychom divákům představovali nové žánry i témata a spolupracovali na nich s jinými než typicky televizními tvůrci,“ uvedl v lednu generální ředitel ČT Petr Dvořák. Kromě vlastní produkce najdou diváci na webu České televize i některé akvizice, zahraničních seriálů, a premiéru bude mít i animovaná série Jak Vám mohu pomoci?

autor: lukpo
Spustit audio

Související