Polské ministerstvo vnitra a správy podporuje nasazení varovného systému v DAB+

20. březen 2019

Testy technologie proběhly u našich severních sousedů úspěšně v uplynulých měsících. Realizovány byly v multiplexu veřejnoprávního rozhlasu.

Polské ministerstvo vnitra a správy podporuje nejbližší nasazení nouzového varovného systému na platformě pozemního digitálního rádia DAB+. Tamní telekomunikační operátor Emitel to uvedl v tiskové zprávě jako reakci na nedávné testy technologie, které proběhly v multiplexu veřejnoprávního rozhlasu. Pokud je služba na platformě DAB+ aktivní, majitelé digitálních rádií mohou být informováni okamžitě o mimořádných situacích, i když je takové zařízení ve stand-by režimu.

„T-DAB+ je nejrychleji se rozvíjející vysílací technologií v Evropě a používá se již ve dvaadvaceti evropských zemích. Systém T-DAB pokrývá 470 milionů obyvatel po celém světě. Technologie umožňuje kromě vysílání rozhlasových programů také vysílání nouzových situačních zpráv. Emitel má dlouholeté zkušenosti v oblasti digitálních rádiových technologií. Jsme rádi, že naše znalosti by mohly být využity při provádění nouzových notifikačních testů,“ uvedl Maciej Staszak, místopředseda představenstva společnosti Emitel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související