Polskie Radio Literatura jako speciální tematický program v DAB+

25. červen 2018

Ve vysílání stanice nebudou chybět archivní materiály zaměřené na poezii, prózu, rozhlasové hry nebo seriály realizované na základě domácí nebo světové literatury.

Koncem minulého týdne bylo u našich severních sousedů spuštěno vysílání speciálního digitálního tematického kanálu s názvem Polskie Radio Literatura. Stanice bude k dispozici v době konání Festiwalu Teatru Polskiego Radia i Teatru Telewizji Polskiej „Dwa Teatry”, a to konkrétně do 8. července. Speciální okruh Polského rozhlasu používá v DAB+ multiplexu veřejnoprávního vysílatele datový tok 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

Ve vysílání stanice nebudou chybět archivní materiály zaměřené na poezii, prózu, rozhlasové hry nebo seriály realizované na základě domácí nebo světové literatury. Díky přeshraničnímu zásahu některých polských DAB+ vysílačů je možné toto vysílání zachytit i na omezeném území České republiky. Veřejnoprávní vysílatel slibuje, že posluchači se mohou těšit na nejvýznamnější díla polských i zahraničních autorů. Stanice je k dispozici také on-line na webu Polskieho Radia, kde je k dispozici i její kompletní programové schéma.

autor: lukpo
Spustit audio

Související