Polský DVB-T multiplex L1 s novou programovou pozicí

4. září 2018

Digitální televizní síť operuje se svými vysílači nedaleko českých hranic, takže její zachycení není vyloučené například v okolí Frýdlantského výběžku.

V polském regionálním DVB-T multiplexu L1, který bývá též označován také jako síť TV Łużyce, a to podle jedné ze stanic, jenž šíří, se objevila nová programová pozice. Realizované kroky ukazují na to, že by se v multiplexu mohla objevit stanice WspólnaTV. Informuje o tom portál RadioPolska. Stanice je de facto plnoformátového zaměření a nabízí publicistické formáty, sportovní nebo náboženské pořady i všeobecné informace.

Polský multiplex L1 by měl v současné době fungovat ze tří DVB-T vysílačů, a to Rzasiny, Chojnów a Jelenia Góra - ulice Zgorzelecka. Lokalitou s nejvyšším vyzářeným výkonem je první oblast, kde je ERP 5 kW. Všechny vysílače fungují na 38. kanálu v horizontální polarizaci a příjem na omezené části území Čech by nemusel být vyloučen – například v okolí Frýdlantského výběžku. Multiplex šíří stanice TV Łużyce, VOX Music TV a Stars TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související