Polský rozhlas pokračuje s vlastním vysíláním pro Ukrajince

20. duben 2023

Speciální okruh Polského rozhlasu určený ukrajinské menšině, který je k dispozici i jako součást veřejnoprávní DAB+ sítě, bude nadále pokračovat. Instituce to potvrdila na svých webových stránkách. Vysílání nedávno oslavilo své první narozeniny.

17. března uplynul rok od spuštění speciálního okruhu Polského rozhlasu v ukrajinském jazyce. Polský rozhlas pro Ukrajinu je informační, publicistická a hudební stanice, která jako jedna z prvních v Polsku začala vysílat speciální program zaměřený na emigrující komunitu z východu. „Projekt Polského rozhlasu pro Ukrajinu trvale rozšiřuje svou programovou nabídku a poskytuje spolehlivé a objektivní informace uprchlíkům z Ukrajiny,“ uvedla instituce.

Zatímco v polském DAB+ si mohou naladit Ukrajinci speciální okruh veřejnoprávního média, podobný servis poskytuje i Český rozhlas. V multiplexu ČRo DAB+ je k dispozici první okruh Ukrajinského rozhlasu. Nejde tedy o původní obsah produkovaný Českým rozhlasem, ale vysílání přebírané právě z Ukrajiny. Obsah pro Ukrajince vyrábí i skupina Media Bohemia na webu, v minulosti byl její program šířen několik měsíců i skrze komerční sítě DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související