Polský veřejnoprávní rozhlas ukončil vysílání jedné ze stanic ve svém DAB+ multiplexu

9. červenec 2018

Programová změna se dotknula všech vysílačů, ze kterých je digitální vysílání Polskieho Radia šířeno, tedy i lokalit, jež svým signálem zasahují na území Čech.

Polský veřejnoprávní rozhlas přistoupil od dnešního dne k úpravě programové nabídky svého DAB+ multiplexu, který je vysílán v řadě měst našich severních sousedů. Digitální síť Polskieho Radia opustila příležitostná stanice Radio Literatura. Ta byla určena pro všechny fanoušky četby napříč žánry a měla upozornit jak na kvalitní polskou, tak i mezinárodní literaturu. Tematický okruh vysílal pouze v době tamního mezinárodního veletrhu četby a divadla.

V současné době je DAB+ multiplex Polskieho Radia obsazen stanicemi Jedynka, Dwójka, Trójka, Czwórka, Radio Poland, Polskie Radio 24, Radio Chopin, Radio Dziecom a programovou nabídku uzavírá odpovídající okruh pro daný region, například Opole, Zachod, Poznań, Lodz a další. V některých sítích jsou k dispozici ještě tematické odnože těchto stanic, mimo jiné OFF.Radio Kraków nebo Radio Opole 2. Komerční sítě v Polsku prakticky nefungují.

autor: lukpo
Spustit audio

Související