Portál Digitální rádio v novém: vylepšené funkce i responsivní design

30. květen 2018

Servis pro své čtenáře plánuje specializovaný portál nadále rozšiřovat. Ještě v průběhu letošního roku jim představí možnost odběru bezplatného newsletteru.

Portál Českého rozhlasu Digitální rádio, který se kromě technologií DAB a DRM věnuje digitálnímu vysílání obecně, přichází za svými čtenáři s očekávaným redesignem svých stránek. V první řadě ocení návštěvníci především responsivní design. Návštěvníkovi se tak portál automaticky přizpůsobí na velikost jeho displeje, ať už jde o monitor, tablet nebo mobilní telefon. Nová je také adresa webu, a to https://digital.rozhlas.cz/.

Digitální rádio vychází vstříc svým čtenářům s prosbou, aby bylo možné na webu diskutovat. K tomu slouží nový komunikační nástroj Shoutbox, který je k dispozici na hlavní stránce pod označením „Diskutujte s námi“. Návštěvníkovi pouze stačí, pokud se zaregistruje a bude se moci zapojit do debaty, případně se zeptat na cokoliv, co ho zajímá, ať už z kategorie digitálního rozhlasu, případně dalších distribučních platforem. V horizontu několika měsíců by Digitální rádio rádo nabídlo svým čtenářům mj. i možnost odběru bezplatného newsletteru. Zpravodajství je nadále možné odebírat také přes RSS kanál a Facebook.

Redesignem webových stránek Českých rozhlas dokazuje, že mu na technologii DAB+ záleží a chce nabídnout svým koncesionářům kvalitní nezávislou platformu, která přinese pro ně žádané novinky a nadále také exkluzivní informace. Český rozhlas je připraven být lídrem digitalizace rádia, a proto v rámci blížící se konference Digimedia představí další chystané aktivity. V kategorii „Jak poslouchat DAB+“ jsou na webu k dispozici okamžitě informace o tom, kde naladit digitální multiplex veřejnoprávního média včetně detailní mapy pokrytí. Rubrika „O nás“ pak představuje redakci, která za obsahem Digitálního rádia stojí.

Spustit audio

Související