Poslech digitálního rádia ve Velké Británii trvale nad 50 % populace, popularita stanic se nemění

11. únor 2019

Na čele digitálního poslechu jsou okruhy BBC 6 Music, Radio 4 Extra a Kisstory. Důležitou roli hraje poslech rádia na cestách.

52,6 % britské populace poslouchá v současné době rozhlasové vysílání digitálně. Ukázaly to v pátek prezentované výsledky Rajar za poslední kvartál loňského roku. Meziročně vzrostl poslech digitálních platforem o necelá tři procenta. Na čele popularity je s hodnotou 38,3 % pozemní rozhlas DAB, následovaný s velkým odstupem s 9,4 % on-line a mobilním poslechem, pětiprocentní podíl má digitální televize. Téměř 60 % dosahuje popularita digitálních platforem u lidí ve věku od 35 do 44 let. 

Nejpopulárnější digitální stanicí ve Velké Británii je dlouhodobě BBC 6 Music s týdenním zásahem 2,3 milionu posluchačů, o dvě deseti méně má Radio 4 Extra. Nejoblíbenějším privátním digitálním rádiem je Kisstory s 1,8 milionu posluchačů. Digitální rádio DAB má v současné době doma již 65 % populace. Důležitým hnacím motorem pro poslech digitálního rádia je automobilový průmysl. Právě ve vozech vzrostla meziročně hodnota o 19 %. Z celkového objemu poslechu na cestách jde o 37,5% podíl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související