Pozici digitální jedničky v týdenní poslechovosti drží Radio Wave, polepšil si D-dur

8. listopad 2017

Digitální stanice veřejnoprávního rozhlasu mají před sebou do budoucna výhled na další navýšení díky rozšíření pozemního rádia DAB+ do dalších regionů.

Radio Wave, stanice Českého rozhlasu pro mladě smýšlející posluchače, je co do týdenních dat stále nejpopulárnějším digitálním okruhem veřejnoprávního média. Ukázaly to dnes prezentované výsledky Radioprojektu za druhý a třetí kvartál letošního roku. Radio Wave dosáhla na úrovni týdenních dat 25 tisíc posluchačů a denně má 6 tisíc pravidelných posluchačů. Jedná se o stejné hodnoty, jaké mělo Radio Wave v minulém Radioprojektu.

Za zmínku stojí nárůst týdenní poslechovosti u stanice D-dur, která poskočila o čtyři tisíce lidí na hodnotu 15 tisíc. Za Radiem Wave následují v rámci této kategorie Rádio Junior, Regina DAB Praha, již zmiňovaný D-dur a Český rozhlas Jazz. Jedničkou v denní poslechovosti jsou hned dvě stanice – Regina DAB Praha a Rádio Junior, o pozici dvojky se dělí Radio Wave s D-durem. Pozici trojky drží ČRo Jazz. Český rozhlas připravuje v horizontu několika týdnů vylepšení pokrytí DAB+ signálem a jeho rozšíření do dalších měst, v dlouhodobém horizontu tak lze předpokládat nárůst popularity digitálních stanic mezi posluchači.

Denní data

Regina DAB Praha – 8 000 posluchačů
Rádio Junior – 8 000 posluchačů
Radio Wave – 6 000 posluchačů
ČRo D-dur – 6 000 posluchačů
ČRo Jazz – 1 000 posluchačů

Týdenní data

Radio Wave – 25 000 posluchačů
Rádio Junior – 18 000 posluchačů
Regina DAB Praha – 16 000 posluchačů
ČRo D-dur – 15 000 posluchačů
ČRo Jazz – 13 000 posluchačů

autor: lukpo
Spustit audio