Praha se dočká od října placené pozemní televize Skylink Anténa+, spustí ji francouzská skupina Canal+

28. srpen 2020

Detaily ohledně programové nabídky a další informace mají být uvolněny v následujících týdnech. Multiplex kvůli této novince chystá přechod do standardu DVB-T2. Nabídka volně šířených programů se měnit nebude.

Francouzská skupina Canal+ začne od října nabízet Pražanům placenou pozemní televizi pod názvem Skylink Anténa+. Firma o tom informovala dnes v tiskové zprávě. Skylink využije pro šíření svojí programové nabídky infrastrukturu společnosti Prague Digital TV, která je provozovatelem Regionální sítě 4 na kanálu 46. Programová nabídka tak bude šířena z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Detaily služby včetně programové nabídky budou odhaleny v následujících týdnech.

Provozovatel Regionální sítě 4 se dlouhodobě potýkal s nedostatkem zákazníků, který byl mimo jiné způsoben nejasnostmi okolo budoucnosti místních televizních multiplexů. Dohoda se skupinou Canal+, respektive operátorem Skylink, je tak vítanou pomocnou rukou. Regionální síť 4 přejde 3. září do standardu DVB-T2 a bude tak moci nabídnout svému partnerovi větší datovou kapacitu. Stávající programová nabídka se měnit nebude. Nadále zde budou k dispozici Praha TV, Rádio Dechovka a Český Impuls.

Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která je součástí skupiny Canal+, ke spuštění placené pozemní televize uvedl: „Terestrický příjem je v České republice stále velmi populární. Přechod z DVB-T/MPEG-2 na DVB-T2/HEVC díky podstatnému rozšíření kapacity terestrického vysílání otevřel cestu ke spuštění atraktivních placených programů. M7 Group nechce stát stranou. Na projekt v celostátním měřítku je třeba se připravit a získat potřebné zkušenosti. Naším prvním krokem bude spuštění placené služby v Praze a okolí.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související