Pražská Regionální síť 4 odstranila z DVB-T jednu programovou pozici

4. duben 2017

Signál je možné naladit z pražských vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh a lze ho zachytit nejen na území hlavního města, ale díky vhodné poloze jednotlivých stanovišť i ve středních Čech.

Od začátku dubna došlo v Regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV k drobné programové změně. Z tohoto terestrického DVB-T multiplexu byla odstraněna programová pozice po TV Regina. V reálu už stanice nevysílá řadu měsíců. Poslední tečkou byl pak krok regulátora, tedy RRTV, který ji nedávno odebral licenci. Původně byl program šířen i na satelitu Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně. Zde byl již odpojen dříve.

Regionální síť 4 je možné naladit z pražských vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Signál na 46. kanálu lze zachytit nejen na území hlavního města, ale díky vhodné poloze jednotlivých stanovišť i na řadě míst středních Čech. Stávající programová nabídka digitálního multiplexu čítá televizní stanice Praha TV, Retro Music TV, KinoSvět a Slušnej kanál a dále rozhlasové okruhy Rádio Dechovka a Český Impuls. Na webu provozovatele je uveden také kanál Harmonie TV. Přesto, že programová pozice po této televizi nadále v multiplexu zůstává, v reálu zde již lifestylový program není šířen téměř rok.

autor: lukpo
Spustit audio