Pražské Oldies Rádio 103.7 se od února přesune na internet, svou FM frekvenci opustí

4. leden 2021

Český mediální trh čeká další přesun letité rozhlasové značky na internet. Po ostravském Helaxu bude tento krok následovat pražské Oldies Rádio. Jeho vysílání má nahradit dle žádosti regulátorovi Rock Rádio, které zatím ve VKV éteru hlavního města chybí.

Pražská rozhlasová stanice Oldies Rádio, která řadu let odolávala posilování nadregionálních značek skupiny Media Bohemia, opustí se závěrem ledna analogové pásmo VKV/FM a přesune se na internet. Neoficiální informace, které již delší dobu kolovaly na internetu, dnes vedení rádia potvrdilo na facebookovém profilu.

„Více informací uslyšíte v průběhu ledna v našem vysíláni a najdete zde, na našich webových stránkách, které pro vás připravujeme ve zbrusu nové, modernější, přehlednější verzi,“ uvedl tým rádia.

Přesun Oldies Rádia na internet je dalším pokusem na českém trhu o zachování letité značky, ale jejím odchodu z běžné distribuce. Koncem roku 2020 bylo v analogovém pásmu VKV/FM ukončeno vysílání ostravské stanice Helax, kterou na kmitočtu 93,7 MHz nahradilo Rádio Blaník.

Skupině Media Bohemia se i díky tomuto kroku podařilo za poslední roky vybudovat pro Rádio Blaník prakticky celoplošné pokrytí. Významně však posilovala zejména Hitrádia a Rock Rádia. Právě tato stanice se má na někdejší frekvenci Oldies ozvat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související