Skupina Media Bohemia chce dostat Rock Rádio do Prahy, má mu ustoupit Oldies Rádio

2. prosinec 2020

Z pražského éteru má po více než deseti letech zmizet stanice Oldies Rádio. Podle posledních, veřejně známých výsledků Radioprojektu ji ladilo denně okolo 20 tisíc posluchačů. Rock Rádio doposud pražský kmitočet nemělo.

Skupina Media Bohemia chystá další z mnoha změn na rozhlasovém trhu. Pražská stanice Oldies Rádio by měla přibližně po deseti letech existence ukončit své klasické vysílání a na jejím kmitočtu 103,7 MHz by se ozvalo Rock Rádio. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Media Bohemia žádá o tuto změnu prostřednictvím společnosti První rozhlasová, která je držitelem licence pro stanici Oldies Rádio. V příloze, která je součástí žádosti, se konkrétně hovoří o „změně názvu programu“.

Podle posledních, veřejně známých výsledků poslechovosti Radioprojekt za období od 1. července do 17. prosince loňského roku ladilo Oldies Rádio denně 20 tisíc lidí, což ho přibližně stavělo na úroveň stanic Expres FM nebo RockZone 105,9. Rock Rádio patřilo oproti tomu v rámci stejných výsledků mezi desítku nejoblíbenějších regionálních stanic – 115 tisíc posluchačů. Portál Oviradio už změnu avizoval ve druhé polovině listopadu, kdy Media Bohemia požádala o změnu licenčních podmínek a zaměření stanice směrem k rocku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související