Přechod na DVB-T2 čeká i regionální televize, západočeská ZAK TV nasadila varovný piktogram

23. leden 2020

Symbol bílého vykřičníku v červeném čtverci je umístěn do pravého horního rohu obrazovky. Vypnutí stávajícího DVB-T signálu čeká tuto regionální stanici příští měsíc.

Přechod na druhou generaci pozemní digitální televize nečeká jen celoplošné programy a jejich tematické klony, ale také regionální stanice. Této problematiky si je dobře vědomá i západočeská stanice ZAK TV. Regionální kanál zařadil v nedávné době do svého vysílání varovný piktogram, který na blížící se konec pozemního vysílání DVB-T upozorňuje. Piktogram je šířený výhradně na vysílačích multiplexu 4 v Karlovarském a Plzeňském kraji.

Jako první se budou muset diváci rozloučit s DVB-T signálem této regionální televize z Klinovce, Dyleně a Tachova. Ve všech třech případech půjde shodně o termín 19. února a kanál 45. Ve stejném termínu zde proběhne i ukončení Přechodové sítě 13 společnosti Digital Broadcasting a přepnutí na DVB-T2 formou multiplexu 24 stejné firmy. Výhodou finální digitální sítě je opět využití kanálu 45. V Plzeňském kraji proběhne stejná operace ve čtvrtek 27. února.

autor: lukpo
Spustit audio

Související