Předčasný konec satelitní služby Flix TV? Její klienti dostávají dopis s omluvou

10. říjen 2018

Bývalým klientům satelitního operátora má zůstat veškeré vybavení, které pro službu měli. Toto „železo“ jim následně může ulehčit přechod k některé z konkurenčních služeb.

Satelitní platforma Flix TV, která si za dobu svého krátkého působení získala přízeň několika tisíc klientů, začala rozesílat dopis, v němž se omlouvá, že k ukončení poskytování služeb dojde dříve, než bylo oznámeno, tedy nikoliv až v polovině listopadu letošního roku. Jak upozornil portál Digitální rádio jeho dlouholetý spolupracovník a anténář David Rácz z Domažlic, programy z nabídky Flix TV přestaly klientům fungovat již dnes.

Podle informací naší redakce zasílal včera i dnes provozovatel služby dopis svým klientům, kde je o předčasném ukončení poskytování programů informuje. „Bohužel Vám musíme oznámit, že z důvodu nuceného ukončení naší činnosti Vám již nebudeme schopni poskytovat naše služby. Jakkoliv bylo naší snahou Vám zajistit televizní vysílání až do poloviny listopadu, bohužel se nepodařilo dosáhnout dohody s poskytovatelem našeho vysílání, a proto lze v nejbližších dnech očekávat přerušení dodávek služeb,“ uvádí se mimo jiné v dopise pro klienty Flix TV.

Klientská linka operátora byla v době psaní tohoto textu nedostupná a byl na ni nahraný pouze vzkaz se zněním: „Zaregistrovali jsme plošný technologický výpadek, celou situaci řešíme.“ Po přehrání tohoto vzkazu se hovor sám ukončí. Marketingová manažerka Klára Obořilová, která za Flix TV komunikovala s novináři, mobilní telefon nezvedá – hovor vyzvání do prázdna. Zákazníci služby, kteří jsou nyní bez televizního příjmu, mají na výběr z několika možností – buďto přejdou k jinému operátorovi nebo využijí bezplatného pozemního vysílání.

Pokud měl klient zaplacenou službu na několik měsíců dopředu, peníze by měl v blízké době dostat nazpět. Co se týká instalovaných parabol, držáků, set-top boxů a dalších komponentů, i ty by měly zákazníkům zůstat a není nutné je vracet. Divák by tak měl mít výrazně usnadněnou práci, pokud se rozhodne přejít k jinému satelitnímu operátorovi – anténu postačí otočit na jinou pozici a bude nutné pouze pořídit odpovídající přijímač. V případě, že klient bude nadále preferovat satelitní TV, ve hře budou pravděpodobně zejména služby Digi TV a Skylink.

autor: lukpo
Spustit audio

Související