Satelitní služba Flix TV oznamuje zákazníkům konec, klienti mají přejít k jinému operátorovi

16. září 2018

Redakce portálu Digitální rádio přináší v plné podobě znění e-mailu, který obdrželi zákazníci služby do svých schránek v těchto dnech.

Satelitní služba Flix TV, jejímž provozovatelem je stejnojmenná společnost se sídlem na Praze 8, začala podle informací portálu Digitální rádio rozesílat svým zákazníkům e-maily obsahující informaci o tom, že její působení na území České republiky a Slovenska končí. Operátor v elektronické komunikaci vůbec neuvádí důvod, proč se tak stane, zmiňuje se ale o tom, že klienty má převzít jiná satelitní služba, která nabídne více programů za stejnou nebo nižší cenu a také funkce, jako je zpětné zhlédnutí nebo archiv TV pořadů.

Flix TV nikdy novinářům nesdělila počet svých klientů, redakce portálu Digitální rádio ale podle informací z trhu odhaduje, že se pohyboval v rozmezí pěti až deseti tisíc. Informaci o rozesílaní e-mailu klientům malého satelitního operátora potvrdilo našemu webu i několik partnerů Flix TV z řad anténářů. Podle nich byla služba Flix TV zajímavou alternativou k velkým službám typu Skylink nebo Digi TV. Výhodou měla být zejména relativně nízká cena za nabídku desítek programů, z nichž řada byla k dispozici v HD kvalitě.

„V uplynulých měsících byli obchodní partneři Flix TV informováni, že došlo k propuštění oblastních zástupců, kteří nás měli na starosti a dostali jsme kontakt na nového člověka, se kterým se můžeme spojit,“ uvedl pro Digitální rádio David Rácz z Domažlic a doplnil: „Předpokládám, že ve Flix TV došlo k restrukturalizaci pracovních pozic z důvodu šetření.“ Zákazníci ale podle Rácze tuto změnu nijak nepocítili, v nabídce se jim naopak nedávno objevila například stanice Prima Krimi. S nabídkou k přechodu k novému satelitnímu poskytovateli mají být zákazníci informování automaticky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související