Překvapení: Rádio Beat vysílá ve třetím DAB+ multiplexu

7. prosinec 2023

Velké překvapení pro své posluchače si připravil provozovatel rockové rozhlasové stanice Rádio Beat. V rámci pozemního digitálního vysílání je tento program k dispozici nikoliv v dosavadních dvou, ale hned třech multiplexech. Stanice se v uplynulých hodinách objevila nově i v síti COLOR DAB+.

Čtěte také

Dlouhodobým šířitelem Rádia Beat v rámci technologie DAB+ je západočeská společnost RTI cz, která kromě Prahy operuje zejména právě v Plzeňském a Karlovarském kraji nebo jižních Čechách. DAB+ distribuce Rádia Beat se poprvé rozšířila přibližně po třech a půl letech. V červnu 2020 tuto stanici zařadily do svého DAB+ multiplexu v hlavním městě, Plzní a Ostravě i České Radiokomunikace. Nyní je Rádio Beat k dispozici i prostřednictvím sítě COLOR DAB+.

Z pohledu nezasvěceného čtenáře se může zdát, že vysílání stanice hned ve třech multiplexech ztrácí význam, zvláště ve chvíli, kdy jsou všechny tři programové nabídky k dispozici v Praze. Rozhlasová síť COLOR DAB+ ale funguje nejen na území hlavního města, ale také ve středních Čechách s přirozenými přesahy do dalších regionů, a to díky vysílači Benešov – Lbosín (rozhledna Špulka). Rádiu Beat je v multiplexu vyhrazen datový tok 96 kbps, nahradilo pozici Test LQ.

autor: lukpo
Spustit audio

Související