Přestalo vám hrát Rádio Beat? Chyba není na vašem DAB+ přijímači

14. červen 2022

Další z mnoha změn technických parametrů dnes realizoval západočeský operátor RTI cz ve svém DAB+ multiplexu. Nový identifikátor, tzv. PI kód, byl přidělen rockovému Rádiu Beat. Bez zajímavosti nemůže zůstat skutečnost, že jde o další ze stanic rozhlasové skupiny Radio United. Na novinku upozornil operátor na svém facebookovém profilu.

„! POZOR ! Změna PI kódu u rádia BEAT v multiplexu RTI cz DAB. Dnes proběhla změna PI kódu u stanice rádio BEAT. Nutno přepnout na novou pozici, nebo přeladit rádio,“ informoval operátor na sociální síti. Rádio Beat je součástí DAB+ multiplexu RTI cz dlouhodobě. Firma zde také šíří pro rozhlasovou skupinu Radio United programy Radio 1 a nově také Signál Rádio, které takto vykrývá řadu problematických oblastí, kde není k dispozici její FM vysílání.

Pokrytí DAB+ multiplexu firmy RTI cz

U nefunkčních rozhlasových stanic se většinou v DAB+ přijímačích objevuje otazník. Takové programové pozice je pak možné odstranit například funkcí „Prune Invalid“. Rizikem pak ale pochopitelně je, že se odeberou i stanice, které sice nadále fungují, ale v dané době není k dispozici jejich signálu, a to mj. z důvodu zhoršených podmínek příjmu. Operátor RTI cz operuje se svým multiplexem výhradně pouze na území Čech včetně hlavního města.

autor: lukpo
Spustit audio

Související