Příjem základních programů ze satelitu Astra bude od března opět dražší

24. leden 2017

V souvislosti s požadavky vysílatelů a v souladu s platnými Všeobecnými obchodními podmínkami dochází k úpravě nastavení pravidel pro dekódovací karty v závislosti na místě instalace.

Příjem základní českých programů, které je možné dekódovat pomocí satelitních karet Skylink, bude od března opět dražší. Vlastník operátora, společnost M7 Group, se od září rozhodl zvýšit cenu takzvaného Servisního poplatku ze 70 na 79 korun. Roční platba pak vyjde na 1198 korun (doposud 1070 Kč), případně na 24 měsíců za 1895 korun (doposud 1680 Kč). Do základní nabídky programů patří například stanice České televize, Novy nebo Primy.

„Změna ceníku odráží postupný přesun nákladů souvisejících se satelitním přenosem televizních programů z vysílatelů na naši společnost. To ve spojení se stále širší programovou nabídkou a přechodem na HD kvalitu vysílání výrazně ovlivňuje naše hospodaření,“ uvedl operátor Skylink. Příjem základních českých a slovenských programů ze satelitu Astra 3B byl nejprve zdarma. Jeho zavedení přišlo před lety, když Skylink přešel z rukou tuzemského majitele do vlastnictví lucemburské firmy M7 Group.

Operátor zároveň přichystal i další novinku. V souvislosti s požadavky vysílatelů a v souladu s platnými Všeobecnými obchodními podmínkami dochází k úpravě nastavení pravidel pro dekódovací karty v závislosti na místě instalace. Změnu nastavení místa instalace je možno provést pouze na základě písemné žádosti prostřednictvím kontaktního formuláře. Pro dekódovací karty se službou Druhá karta, které jsou určeny pro užívání v jedné domácnosti s hlavní kartou, je místo instalace vždy shodné s místem instalace hlavní karty.

autor: lukpo
Spustit audio