Prima Comedy Central HD s programovou pozicí v DVB-T2

6. červen 2018

O možném vstupu stanice do DVB-T2 se hovořilo již delší dobu. Poprvé to bylo v prosinci 2016, kdy provozovatel tento plán potvrdil portálu Digitální rádio.

Nabídka programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) dostupných prostřednictvím terestrické antény se rozšíří o další televizní stanici. V DVB-T2 multiplexu společnosti Digital Broadcasting byla po servisní noci, která proběhla ze včerejška na dnešek, aktivována programová pozice s označením Prima Comedy Central HD │T2. V době psaní textu ještě nevysílal samotný program, ale byly už aktivovány dvě jazykové stopy ve formátu HE-AAC.

O možném vstupu stanice Prima Comedy Central HD do DVB-T2 se hovořilo již delší dobu. Poprvé to bylo v prosinci 2016, kdy provozovatel potvrdil, že tento plán má právě v souvislosti s nástupem pozemního vysílání druhé generace. Zařazení do sítě Digital Broadcasting také není žádným překvapením. Ve standardním rozlišení je stanice součástí programové nabídky jejího multiplexu 4. Ve vysokém rozlišení je Prima Comedy Central dostupná od 29. května, kdy se objevila jako novinka u největšího kabelového operátora na trhu, společnosti UPC.

Obsah DVB-T2 multiplexu Digital Broadcasting k 6. červnu 2018.
autor: lukpo
Spustit audio

Související