Prima Comedy Central HD v DVB-T2: problém pro přijímače TechniSat, případně i další

7. červen 2018

Divákům s dotčenými set-top boxy se dekódoval pouze zvuk, místo obrazu zůstal televizor černý, i když přijímač identifikoval datový tok.

AKTUALIZOVÁNO 10.38 - Problém byl v průběhu dopoledních hodin odstraněn.

Původní text:

Společnost Digital Broadcasting zařadila ve středu 6. června do svého DVB-T2 multiplexu očekávanou verzi stanice Prima Comedy Central ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Jak se ale ukázalo, některé přijímače mají se zpracováním tohoto programu problém. Naší redakci se ozvalo několik majitelů set-top boxů značky TechniSat, kteří sice program naladili, ale jde jim pouze zvuk, místo obrazu je pak černá obrazovka.

Problém byl potvrzen konkrétně u příjímačů TechniSat Digipal ISIO HD a TechniSat Digipal DAB+, tedy kombo terestrického set-top boxu s tunerem pro digitální rozhlas. Podobná situace je u špičkového linuxového set-top boxu Vu+ Ultimo 4K, který má k dispozici redakce portálu Digitální rádio. Na něm se problém projevuje tak, že nejde nejen obraz, ale nedekóduje se ani zvuk. Naše redakce upozornila na problém jak společnost Digital Broadcasting, tak české zastoupení TechniSatu a doufá v jeho brzké odstranění.

autor: lukpo
Spustit audio

Související