Prima Krimi spustila promo pro multiplex 3. Podívejte se, kde a jak novou televizi naladit

1. duben 2018

Stanice bude od počátku dostupná ve standardním rozlišení, placené služby ji zákazníkům nabídnou ve vyšší obrazové kvalitě HD.

Nová celoplošná televize Prima Krimi je připravena ke startu. V noci ze soboty 31. března na neděli 1. dubna bylo spuštěno její promo v multiplexu 3 Českých Radiokomunikací. Statická obrazovka doplněná o audio připomínající kriminální problematiku, byla vyměněna za konkrétní upoutávky. Stejnou promo smyčku už mohli několik dní sledovat zákazníci vybraných placených služeb. V pozemním vysílání je program dostupný pouze ve standardním rozlišení.

Prima Krimi spustí vysílání 2. dubna, tedy na Velikonoční pondělí. Jako hlavní tahák je prezentovaný na 20.00 americký mysteriózní thriller Dívka ve vlaku (rok 2016), hlavní role Emily Blunt, ostré vysílání však začne o několik hodin dříve. Vůbec prvním pořadem nové celoplošné televize bude první díl čtvrté řady seriálu Kráska a zvíře od 13.50. Součástí multiplexu 3 Českých Radiokomunikací je již v tuto chvíli elektronický programový průvodce (EPG) i hybridní technologie (HbbTV). Rozlišení kanálu je 704x576 standardní i pro ostatní kanály FTV Prima.

V rámci placených služeb bude nová stanice dostupná ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) a se všemi obvyklými funkcemi, jako je například timeshift (zpětné zhlédnutí). Již v tuto chvíli ho nabízí O2TV, největší IPTV služba na trhu, která novou stanici umístila na doposud volnou programovou pozici 26. U kabelového operátora UPC Česká republika dostala Prima Krimi HD číslo 29. V době psaní textu nebylo zatím aktivní EPG, tudíž ani timeshift, nicméně již bylo aktivní hybridní vysílání HbbTV. Další velké platformy jako jsou Digi TV, SledováníTV.cz nebo T-Mobile TV, zařadí tento program pravděpodobně až zítra.

Parametry pro satelitní službu Skylink:

Satelit Astra 23,5°E
Frekvence 11 876 MHz
Polarizace Horizontální
FEC 3/4
Symblolová rychlost 29 900 KS/s
Norma DVB-S2/8PSK
Pilot ON
Kompresní formát MPEG-4
Rozlišení SD
FastScan 20

autor: lukpo
Spustit audio