Prima převzala pozici lídra hybridní televize, spustila aplikaci Prima Kvízy

15. březen 2017

Televizní skupina nabízí ve svém hybridním menu například videoarchiv Prima Play, přenosy elektronického sportu nebo aplikaci pro předpověď počasí.

Společnost FTV Prima, která je provozovatelem kanálů pod hlavičkou Prima, uvedla další novou aplikaci, jíž mohou využít majitelé televizních přijímačů s podporou standardu HbbTV připojených k internetu. Po kategorii věnované přenosům a záznamům z elektronického sportu (e-sport) se v menu objevila položka Prima Kvízy. Jde o hybridní verzi aplikace, kterou už FTV Prima provozuje na platformách Android a iOS.

Prima je v současné době v uvádění nových hybridních aplikací nejaktivnější a převzala tak pozici, kterou dříve držela Česká televize. Ta bohužel žádnou novinku ve svém HbbTV menu ČT bod neuvedla již řadu měsíců. Začátkem letošního roku se v hybridním vysílání veřejnoprávního média objevil dotazník, kde se Česká televize ptala mimo jiné na to, jaké nové aplikace by diváci rádi využívali. Web Digitální rádio o ní informoval v této zprávě. Lze předpokládat, že případně změny v menu ČT bod proto přijdou na řadu v budoucnu.

autor: lukpo
Spustit audio