Prima žádá vysílací radu o licence pro další celoplošnou televizi, podrobnosti tají

6. duben 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání podle informací portálu Digitální rádio zaregistrovala ve čtvrtek 1. dubna dvě žádosti o udělení licence pro novou televizní stanici společnosti FTV Prima. Mediální skupina tento krok naší redakci bez podrobností potvrdila.

První licence se týká distribuce signálu prostřednictvím vysílačů, v tomto případě tedy některé z celoplošných DVB-T2 sítí, ve druhém případě jde o zvláštní přenosové systémy. Toto oprávnění se uděluje stanicím, které chtějí šířit svůj signál prostřednictvím internetu, například díky hybridnímu vysílání HbbTV, takzvané červené tlačítko. „V tuto chvíli nebudeme žádost o licenci komentovat. Případné podrobnosti včas sdělíme,“ sdělila v oficiální odpovědi naší redakci mluvčí FTV Prima Gabriela Semová.

O jakou televizní stanici zaměřením půjde, není v tuto chvíli jisté. Mediální skupina totiž regulátorovi doručila žádost s tajemným označením „Prima ?“. Ukazuje to tak na skutečnost, že samotný název stanice se ještě může změnit, případně televize nemá registrovaný ještě jeho název a regulátorovi ho proto sdělí později. Připomeňme, že již koncem loňského roku FTV Prima získala terestrické a satelitní licence pro kanály Prima Krimi +1 a Prima Max +1, doposud je však nespustila. Jejich případnou budoucnost taktéž nekomentuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související