Profil avizované zpravodajské televize z24 skončil, nahradila ho maďarská stanice

4. listopad 2016

Na facebookové stránce věnované stanici Vau TV, která z24 nahradila, se objevila informace, že profil bude nově komunikovat zejména v angličtině.

Facebookový profil „připravovaného“ zpravodajského kanálu z24 skončil. Tematická stanice, jejíž start byl původně avizován na letošní podzim, má v tuto chvíli spuštěnou pouze webovou prezentaci na adrese http://z24.cz/. Ta obsahuje logo programu a sdělení, že půjde o první televizní kanál, kterým se k divákům dostanou nejnovější zprávy rychleji než on-line. Původní profil je stále aktivní, společnost S&P Broadcasting ho však využívá již pro svůj nový projekt Vau TV cílený na maďarský trh.

Na facebookové stránce věnované stanici Vau TV se objevila informace, že profil bude nově komunikovat zejména v angličtině, ale některá důležitá sdělení zůstanou i nadále v češtině. Připravované spuštění kanálu z24 avizoval začátkem léta Pál Milkovics, majitel společnosti CE Media, která provozuje stanice Mňam TV a Mňau TV. Ty se v průběhu tohoto měsíce mají stáhnout z terestrického vysílání. Změny na facebookovém profilu z24, který nyní patří připravované maďarské stanici Vau TV, proběhly v pondělí 31. října, krátce poté, co web MediaGuru.cz publikoval článek „Co sleduje Milkovics? Místo nové TV odchod z terestriky“. Jeho autorem je editor webu Digitální rádio Českého rozhlasu Lukáš Polák.

autor: lukpo
Spustit audio