Programovou nabídku DAB+ multiplexu Voralpenland obohatí stanice Alpin FM a Radio BUH

3. červenec 2019

Cílem Alpin FM je nabídnout originální hudební formát pro alpské podhůří s vysokým podílem regionálního obsahu, Radio BUH chce nabízet pestrý program s fokusem na danou oblast.

Bavorský mediální regulátor BLM rozhodl v uplynulých týdnech o udělení licence pro další dvě rozhlasové stanice, které budou moci být šířeny prostřednictvím nového DAB+ multiplexu Voralpenland. Ten je možné zachytit i na omezeném území Čech z vysílače Wendelstein na kanálu 7A. Volná datová kapacita v multiplexu byla nově přidělena rozhlasovým stanicím Alpin FM a Radio BUH. Cílem nové sítě je dát prostor zejména, jak již název napovídá, programům z německé části Alp.

Alpin FM bude speciálním okruhem, který bude vznikat ve spolupráci rozhlasových stanic Radio Oberland, Radio Alpenwelle, Funkhaus Rosenheim a Bayernwelle. Cílem je nabídnout originální hudební formát pro alpské podhůří s vysokým podílem regionálního obsahu. Radio BUH není zcela novým projektem. Německá stanice byla doposud k dispozici pouze na internetu a jejím cílem je nabízet pestrý program s fokusem na danou oblast, pro niž vysílá. Její obsah vzniká jak díky rozhlasovým profesionálům, tak i řadě dobrovolníků.

autor: lukpo
Spustit audio

Související