Provozovatel televize Kuki se dohodl s Discovery: HGTV ve stálé nabídce, TLC překlopeno do Full HD

1. únor 2022

Společnost Smart Comp., provozovatel internetové televize Kuki, představil od února několik drobných programových novinek. Obě se týkají společnosti Discovery, která k operátorům nyní tlačí zejména svůj nový lifestylový kanál HGTV. Ženám věnovaná stanice TLC je k dispozici nově v HD. Tu nedávno do nabídky zařadil i operátor internetové televize Telly.

Název stanice HGTV je složen z prvních písmen anglických slov Home a Garden, tedy dům a zahrada. Na našem trhu tato televize konkuruje například kanálu Spektrum Home společnosti AMC Networks International, který je však dlouhodobě k dispozici pouze ve standardním rozlišení. HGTV jako první na trhu zařadil operátor O2 Czech Republic, následovala Nej.cz. Discovery v letošním roce počítá s dohodami s dalšími hráči na trhu.

Do Full HD rozlišení byla nově překlopena stanice TLC věnovaná zejména ženskému publiku. TLC byla dlouhodobě jedinou stanicí společnosti Discovery, který byl k dispozici operátorům pouze ve standardní kvalitě. To se v uplynulých měsících změnilo. Stále je však řada firem, které svým klientům nabízejí tento program pouze v SD, mj. O2 TV, T-Mobile TV nebo Skylink. Na pozici ochutnávky je tento měsíc k dispozici kanál Love Nature UHD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související