Discovery počítá s rozšířením kanálu HGTV k dalším operátorům, v ochutnávce ho nabízí televize Kuki

3. leden 2022

Společnost Discovery se v letošním roce zaměří mimo jiné na rozšíření své lifestylové stanice HGTV k dalším operátorům. Stanice je prozatím k dispozici pouze ve službách O2 TV a Nej.cz, aktuálně ji na pozici ochutnávkového kanálu nabízí i platforma Kuki.

„Základem HGTV jsou unikátní lidské příběhy, kombinované s talentem hlavních představitelů pořadů. Máme radost, že se spuštění kanálu HGTV v roce 2021 vydařilo, a již nyní můžeme potvrdit plány na další rozšiřování v regionu s našimi partnery,“ uvedla při této příležitosti Klára Kotenová, manažerka distribuce kanálů Discovery v regionu Střední a východní Evropy a Turecka. Kanál je k dispozici v HD rozlišení a je částečně lokalizován.

Čtěte také

Hlavním cílem kanálu HGTV je podle oficiálních materiálů společnosti Discovery „oslava domova a jeho zvelebování“. Zakládá se hned na pěti pilířích. Mezi ty patří nákupy a prodeje nemovitostí, domácí renovace, kutilství, vylepšování domácností a přeměny na domy snů. Mezi nejpopulárnější programy HGTV patří zejména Flip or Flop, House Hunters, My Lottery Dream Home nebo Good Bones

„Každý měsíc dáváme všem zákazníkům na pozici takzvaného promo kanálu jeden program zdarma, aby mohli vyzkoušet něco nového. Češi jsou vyhlášenými kutily, ale na tuzemských televizích běží jen málo obsahu zaměřeného speciálně na dům a zahradu, proto tentokrát padla volba na HGTV. ” zdůvodnil dočasnou nabídku programu Lukáš Pazourek, marketingový ředitel Kuki, která si může díky IP platformě zjistit zájem diváků o tuto stanici.

autor: lukpo
Spustit audio

Související