První česká televize pro myslivce získala licenci, Hunter TV by měla odstartovat koncem září

15. srpen 2019

Za projektem nové stanice stojí moderátor Jan Punčochář, který už šéfuje na severu Čech úspěšné regionální televizi RTM plus. Hunter TV má programově uspokojit skupinu, na níž se doposud ve vysílání tematických kanálů příliš nemyslelo.

Nová tematická stanice Hunter TV, která se zaměří výhradně na lovce a myslivce, získala licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Regulátor o tom informoval v tiskové zprávě z úterního zasedání, kterou dnes rozeslal médiím. Hunter TV získala licenci pro zvláštní přenosové systémy, tedy distribuci přes internet, a to na období dvanácti let. Dle dohody s vysílací radou má jít o čtyřiadvacetihodinové vysílání zaměřené na území České republiky.

Jan Punčochář, majitel a výkonný ředitel společnosti RTM plus, která bude provozovatelem této stanice, redakci webu Digitální rádio sdělil, že zahájení vysílání je naplánováno na pondělí 30. září. V první fázi bude pro novou televizi primární distribuce on-line, nicméně už se zahájením vysílání by měl Punčochář rád dohodu minimálně se dvěma kabelovými operátory, se kterými je aktuálně v jednání. Program bude k dispozici v HD kvalitě s datovým tokem okolo 4 Mbps.

Co se týká obsahu, jak již bylo uvedeno výše, Hunter TV má cílit na myslivce, nabídnout pořady mysliveckých sdružení, honitby nebo portréty osobností z oboru. V programu se objeví například talkshow, jejímž moderátorem bude sám Punčochář, ve fázi hledání jsou ovšem i další tváře televize. V době od půlnoci do šesté ranní nabídne program formát Slow TV, přes den pak pohled kamer doplněný infografikou. Hlavní program tematické stanice má být soustředěn na dobu od 18:00 do půlnoci, kdy budou nasazeny tři dvouhodinové bloky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související