V Česku vzniká nová stanice Hunter TV zaměřená čistě na myslivce, start plánuje na podzim

11. červen 2019

Nová stanice bude k dispozici ve vysokém rozlišení, primárně bude určena pro operátory placených služeb. Za projektem tematické televize stojí provozovatel severočeského regionálního kanálu rtm plus.

Liberecká společnost RTM plus, která je provozovatelem stejnojmenné severočeské regionální televize, připravuje projekt placeného kanálu Hunter TV. Redakci webu Digitální rádio to potvrdil majitel a výkonný ředitel stanice Jan Punčochář. Podle něho má být Hunter TV první českou televizí zaměřenou čistě na myslivce. „Bude to taková česká verze kanálu Fishing and Hunting, ale bez rybolovu,“ popsal Punčochář. Zahájení vysílání je předběžně naplánováno na přelom září a října, tedy podzim letošního roku.

Podle Jana Punčocháře jsou komunitní stanice správným směrem do budoucna. Proč právě televize věnovaná myslivosti? Právě proto, že tato komunita je v České republice velmi rozsáhlá. Výhodou programu oproti konkurenci má být cílení přímo na tuzemského diváka a natáčení pořadů v domácím, nikoliv zahraničním prostředí. Stanice bude k dispozici ve vysokém rozlišení s datovým tokem okolo 4 Mbps, podobně jako rtm plus. Šířena bude zejména v IPTV, naopak s pozemní distribucí se vzhledem k její ceně nepočítá.

Logo nové stanice Hunter TV

Hunter TV bude vysílat čtyřiadvacet hodin denně, premiérové pořady pak v době od 18:00 do půlnoci. Ve zbývajícím čase plánuje nabídnout nová stanice záběry na modelu takzvané Slow TV, tedy pomalé televize, a reálného prostředí (lesy, louky apod.). O licenci pro zvláštní přenosové systémy (internetová distribuce) plánuje Hunter TV požádat v horizontu přibližně dvou týdnů Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Název a logo nového programu si již společnost RTM plus zaregistrovala 23. května u Úřadu průmyslového vlastnictví.

autor: lukpo
Spustit audio

Související