První Vánoce ČT art HD: koncerty a dokumenty ZAZ, Pink Floyd a dalších

3. listopad 2016

UVNITŘ PREZENTACE - Diváci budou moci sledovat programy ČT ve vysokém rozlišení na satelitu Astra 3B i v kabelových a IPTV sítích. Od ledna se dostanou i do nabídky DVB-T2 v Praze.

Letošní vánoční svátky a konec roku 2016 budou vůbec první, kdy Česká televize nabídne svým divákům možnost sledovat všech svých šest programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Nově tak budou k dispozici i kanály ČT 24 HD, ČT :D HD a ČT art HD. Právě poslední jmenovaný kanál byl z pohledu našich čtenářů hodně očekávaný a tato očekávání také dostojí. Vánoce na ČT art budou ve znamení koncertů, muzikálů i 50. výročí Studia Ypsilon.

Diváci se mohou těšit například na koncerty, případně dokumenty, věnované francouzské zpěvačce ZAZ, která koncem roku vystoupí hned třikrát v České republice, Pink Floyd, Pavla Šporcla, Paula McCartneyho, Andrea Bcelliho nebo Michaela Balla. Televizní premiéru bude mít i vystoupení Tonyho Bennetta se zpěvačkou Lady Gaga. Diváci budou moci na konci letošního roku oslavit i sto let newyorské Metropolitní opery. Mezi tradiční, každoročně vysílané formáty patří novoroční koncert, tentokrát věnovaný Pražským filharmoniků.

Poprvé bude vysílat ve vysokém rozlišení letos na Vánoce i dětský kanál Déčko. I ten tak bude schopen nabídnout pořady z posledních let v HD kvalitě. Nejmenší diváci, přepnou-li na kanál ČT :D, uvidí mimo jiné pohádky Pat a Mat a vánoční stromeček, Krtek o Vánocích, Žížaláci o Vánocích nebo Chaloupka na vršku. Diváci budou moci sledovat programy České televize ve vysokém rozlišení na satelitu Astra 3B i v kabelových a IPTV sítích. V příštím roce začne veřejnoprávní médium spouštět přechodový multiplex 1, který bude fungovat ve standardu DVB-T2. Jako první se tak kanálů ČT v HD kvalitě dočkají diváci v Praze.

autor: lukpo
Spustit audio