Rádio Beat chystá nové VKV vysílače v Domažlicích, Havlíčkově Brodě a Vsetíně

23. únor 2017

Regulátor se zároveň ptá některých vysílatelů, proč nevyužívají některé kmitočtové příděly. Hříšníky mají být stanice Kiss Delta a Rádio Krokodýl.

Rockové Rádio Beat míří do třech nových lokalit. V horizontu několika měsíců si ho budou moci zájemci naladit i v Domažlicích (106.5 MHz), Havlíčkově Brodě (91,4 MHz) a Vsetíně (93.5 MHz). Nové kmitočty přidělila společnosti Radio United Broadcasting, která stanici provozuje, na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Vysílače jsou regionálního charakteru – maximálně mají řády stovek Wattů.

V oblasti rozhlasového vysílání ale nejde o jediný bod, kterým se regulátor na svém posledním zasedání zabýval. RRTV se zajímá také o to, proč nebylo v řádném termínu, tedy 180 dní od udělení licence, spuštěno vysílání stanice Kiss Delta na Českolipsku (frekvence 102.6 MHz) a Rádio Krokodýl na Dačicku (kmitočet 98.5 MHz). S oběma provozovateli, tedy společnostmi Radio United Broadcasting s.r.o. a Nonstop, s.r.o., nyní zahájila správní řízení. Skupiny Media Bohemia se pak vysílací rada ptá, proč není kmitočet 91.8 MHz v Chebu využíván pro stanici Rock Rádio. Tato frekvence skutečně na jejím webu uvedena není.

autor: lukpo
Spustit audio