Radio Big City Live se startem neváhalo, ve Vídni již vysílá digitálně

19. srpen 2016

Vídeňský rozhlasový DAB+ multiplex je možné zachytit nejen na Slovensku, zejména v Bratislavě a okolí, ale také v České republiky – na omezeném území Moravy.

Nová digitální stanice Radio Big City Live zahájila digitální distribuci prostřednictvím vídeňského rozhlasového DAB+ multiplexu. Web Digitální rádio na tuto skutečnost upozornil jeho čtenář Andrej H. Stanici byl v multiplexu vyhrazen datový tok 72 kbps při použitém kódování zvuku HE-AAC. Jak již naše redakce minulý týden čtenáře informovala, stanice bude hrát kombinaci swingu, jazzu a latinskoamerických rytmů, a to bez mluveného slova. Písničky budou prokládány pouze znělkami (jingly).

Vídeňský rozhlasový DAB+ multiplex je možné zachytit nejen na Slovensku, zejména v Bratislavě a okolí, ale také v České republiky – na omezeném území Moravy. Příjem multiplexu je u nás potvrzen například v okolí Brna, dále na Mikulovsku a Břeclavsku. Zájemce bude pro zachycení signálu potřebovat přijímač pro III. pásmo a pravděpodobně i venkovní anténu. Ve vídeňském DAB+ multiplexu, který funguje na kanálu 11D, jsou dále šířeny například rozhlasové stanice Lounge FM, Klassik Radio, Radio Melodie, Arabella Rock, Energy, Mega Radio nebo Radio Allelon.

autor: lukpo
Spustit audio